Tuesday, July 29, 2014

Rafaelo torta

Ova Rafaelo torta je zaista prefina kremasta kokosasta fantazija. Toplo preporucujem...

 
Potrebni sastojci:
 

Za biskvit:

  • 7 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 1 vrećica Vanilin šećera
  • 1 vrećica Praška za pecivo
  • 70 g Pšeničnog oštrog brašna ili ako nemate koristite brasno za kolace
  • 150 g kokosova brašna
  • Za kremu:

  • 7 žumanjaka
  • 2 vrećiceVanilin pudinga
  • 700 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • Još potrebno:

  • 12 komada petit beurre keksa
  • oko 100 ml mlijeka
  • 2-3 žlice maraskina
  • Za posipanje:

  • 50 g kokosova brašna

  • Kod mene su Rafaelo kugle dio dekroacije
     
    Za biskvit:

    Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.

    Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.

     
    Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.

    Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.

    Za kremu:



    Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.

    Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.

    Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.

    Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.

     
    Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom i po zelji dekorisite Rafaelo kuglicama...
     
     

    2 comments:

    1. Jako si je lepo napravila i meni se jako sviđa, ali nikad da je napravim. Čim bude prilike da se napravi, biće isprobana. Srećni vam praznici i pozdrav.

      ReplyDelete
    2. hvala Milice, nisam prije vidjela tvoj komentar, torta je zaista fina I kremasta, toplo preporucujem..

      ReplyDelete